Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Eπίσκεψη σε κτηνιατρική κλινική

Οι μαθητές και “εθελοντές αδεσπότων Χαλκίδας” της Στ' τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος “Φιλόζωος- Ζωόφιλος ή και τα δύο;”, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 έγιναν δημοσιογράφοι: επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε κτηνιατρική κλινική της περιοχής μας, ενώ ακολούθως πήραν συνέντευξη, από την κτηνίατρο. Η ηρεμία, οι ευαισθησίες της καθώς και οι θέσεις της για την ομαλή, αναγκαία και ωφέλιμη συμβίωση ανθρώπων και ζώων, μεταγγίστηκαν στους μαθητές.
Παρ' όλη τη σεμνότητά της για την προσφορά της προς τα αδέσποτα και γενικά τα πονεμένα ζώα, επισήμανε στα παιδιά το νόημα και την αξία του εθελοντισμού στις σύγχρονες κοινωνίες.
Οι “δημοσιογράφοι” μας ήρθαν σε επαφή με χειρουργημένα, κακοποιημένα ζώα, ζώα που ετοιμάζονται για να υιοθετηθούν σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες και που αναρρώνουν μέσα στην κλινική.
Και η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ημέρας ήταν ο περίπατος στην κοντινή ακτή με δύο χειρουργημένα σκυλάκια, την Ήρα και τον Σνόουι. Η αρχική επιφυλακτικότητα και από τους δύο, γρήγορα εξαφανίστηκε και αμοιβαία συναισθήματα χαράς, συντροφικότητας και αγάπης μας συνεπήραν όλους. Η ηρεμία και η αρμονία κυριάρχισε ανάμεσά μας.
Ολοι επιστρέψαμε γεμάτοι, χαρούμενοι και περήφανοι, που έστω και για μία ώρα κάναμε ευτυχισμένα δύο ζώα, που είχαν νιώσει τον πόνο και την σκληρότητα από τον άνθρωπο. Υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας, ότι θα κάνουμε κοινωνούς των συναισθημάτων μας και του εθελοντισμού, σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε.


Οι συνοδοί εκπ/κοί: Ματούλα Γιαννίτση-Γράππα και Αργυρώ Πουρσανίδου