Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Eπίσκεψη σε κατάστημα πώλησης ζώων και προϊόντων για κατοικίδια

Οι μαθητές της Στ' τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος “Φιλόζωος- Ζωόφιλος ή και τα δύο;”  την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 έγιναν δημοσιογράφοι: επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε κατάστημα της περιοχής μας, που εκτός από προϊόντα για κατοικίδια, εμπορεύεται και ζώα ενώ ακολούθως πήραν συνέντευξη, από την ιδιοκτήτρια.


Η ξενάγηση και η φιλοξενία ήταν άψογες καθώς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα των μαθητών, που είχαν προετοιμάσει και τέθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Οι “δημοσιογράφοι” μας ήρθαν σε επαφή με διάφορα ζώα, κοινά και σπάνια. Όμως αυθόρμητα αποφάσισαν πριν φύγουν, να κάνουν μια πρόταση στην ιδιοκτήτρια, που ελπίζουν κάποια στιγμή, να πραγματοποιηθεί, “να σταματήσει την πώληση ζώων” . Οι μαθητές θεωρούν ότι το ζώο δεν είναι παιχνίδι, ώστε να εκτίθεται στη βιτρίνα, που όταν το βαρεθείς τοπετάς.....και ούτε του αξίζει, να ζει σε ένα κλουβί και να περιμένει, σαν “εμπόρευμα”, τον αγοραστή.

Οι μαθητές έφυγαν πολύ προβληματισμένοι και σκεπτικοί, από το κατάστημα, με τις εικόνες και το βλέμμα των εγκωβισμένων ζώων στο μυαλό και στην καρδιά τους.

Οι συνοδοί εκπ/κοί: Ματούλα Γιαννίτση-Γράππα και Αργυρώ Πουρσανίδου