Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ημέρα σχολικού αθλητισμού



            

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων, για την  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας πραγματοποίησε ολοήμερη εκδήλωση, την Τετάρτη 8/10/2014, όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, ευαισθητοποιώντας τους πάνω στα θέματα ρατσισμού και της διαφορετικότητας.
Οι εκδηλώσεις της μέρας διαρθρώθηκαν όπως παρακάτω:
1.Τις τρεις πρώτες διδακτικές ώρες, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις και δρώμενα στην αυλή του σχολείου:
·         Οι μαθητές της ΣΤ΄ και Ε΄ τάξης έπαιξαν παιχνίδι χειροσφαίρισης.
·         Οι μαθητές της Δ΄ τάξης έπαιξαν το παιχνίδι των παραολυμπιακών αγώνων για τυφλούς αθλητές, goal ball.
·         Oι μαθητές της Γ΄ τάξης, αγώνες βολής με ελαστικό μπαλάκι.
·         Οι μαθητές της Β΄ τάξης, το παραδοσιακό παιχνίδι «Αλάτι χοντρό- αλάτι ψιλό»
·         Οι μαθητές της Α΄τάξης πραγματοποίησαν δρώμενα με μιμήσεις ζώων.
Ας επισημανθεί ότι το σχολείο μας είναι πολυπολιτισμικό, με αρκετούς μαθητές Roma, έτσι είδαμε να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα όλοι  οι μαθητές και έτυχαν ενεργής επιβράβευσης από το σύνολο των μαθητών, ενισχύοντας και αποδεικνύοντας έμπρακτα το νόημα της ημέρας, δηλαδή την ανοχή στη διαφορετικότητα και την απόρριψη των ρατσιστικών συμπεριφορών.
2.Τις δύο επόμενες διδακτικές ώρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών μικρού μήκους και spot, με θέμα το ρατσισμό και την διαφορετικότητα. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές. 

  Τα βίντεο που παρακολούθησαν οι μαθητές:

    








3.Τέλος την τελευταία ώρα, οι μαθητές ανά τάξη στις αίθουσες διδασκαλίας, έγραψαν, ζωγράφισαν και έφτιαξαν  comic, σχετικά με τις δράσεις και τα ερεθίσματα, που πήραν από την Ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των μαθητών:



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων