Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής στο Κόκκινο Σπίτι

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, την Τρίτη 30 του Σεπτέμβρη, κατηφόρησαν πεζοπορώντας στο "Κόκκινο σπίτι", όπου συμμετείχαν σε δράση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 35 χρόνια λειτουργείας του Εργαστηρίου τέχνης Χαλκίδας.
     Αρχικά με την καθοδήγηση της κας Σβορώνου, μέλος της WWF και της υπεύθυνης προγραμμάτων κας Θάλειας  Καλαμπαλίκη , έγιναν "ντεντέκτιβ" της τέχνης. Αναζήτησαν στοιχεία, μορφές της ζωής και της φύσης μέσα σε ένα δάσος τέχνης, δημιουργίας, φαντασίας, γλωσσοπλασίας, καλαισθησίας και χρωμάτων.
     Ενημερώθηκαν για τις δράσεις της WWF, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την επαναχρησημοποίηση, την οικονομία στην ενέργεια, την προστασία των υπό εξαφάνιση ζώων καθώς και τη θέση των κατοικιδίων στη καθημερινότητα του ανθρώπου.
     Οι μαθητές μας αποδέχθηκαν επίσης  την πρόταση της WWF, να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό δράσεών της και να αφήσει το σχολείο μας το αποτύπωμά του,  στο σχολικό χάρτη της WWF.
    Μάλιστα ενημέρωσαν ότι ήδη έχουν αρχίσει να δουλεύουν  το πρόγραμμα "Φιλόζωος, Ζωόφιλος ή και τα δύο;", στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης.
      Ακολούθως οι μαθητές μας βγήκαν στη όμορφη αυλή του "κόκκινου σπιτιού" όπου τους περίμεναν καθηγητές του Εργαστηρίου Τέχνης. Εκεί με τα υλικά ,που υπήρχαν, άφησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους να καλπάσει και έφτιαξαν άπό έναν φανταστικό σκαντζόχειρο. Πολύχρωμο, άλλοτε με φτερά. άλλοτε με ουρά ή ότι άλλο φαντάστηκαν ενώ έπλασαν και ονόματα.
     Μετά από μια γεμάτη μέρα, γύρισαν πεζοπορώντας πάλι, στο σχολείο. Στη διαδρομή αστειεύτηκαν, σχολίασαν  τα ερεθίσματα,που δέχθηκαν, εντόπισαν και θαύμασαν τα ελάχιστα εναπομείναντα νεοκλασικά κτίρια και προσπάθησαν να φανταστούν την πόλη μας πώς ήταν και πώς θα ήταν αν δεν είχαν "φυτρώσει" παντού οι τεράστιες κια άσχημες πολυκατοικίες.
     Κουρασμένοι αλλά και χορτάτοι γύρισαν στο σχολείο.
      Συνοδοί και συνοδοιπόροι στην εξόρμηση αυτή, ήταν η εκπ/κός Φυσικής αγωγής, Ματούλα Γιαννίτση- Γράππα και η δασκάλα της τάξης, Αργυρώ Πουρσανίδου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων