Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Από την άμπελο στο αμπέλι και από τον οίνο στο κρασί

Το πρωί της Τετάρτης 29 του Μάη οι μαθητές της Ε´ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στο κήπο μας την πορεία του κρασιού μέσα στο χρόνο, μέσα από το σχέδιο εργασίας "Από την άμπελο στο αμπέλι και από τον οίνο στο κρασί".
Μέσα από δρώμενα και τραγούδια έκαναν συμμέτοχους σε ταξίδι οινοποιίας, οινοποσίας, γευσιγνωσίας και γλεντιού συμμαθητές, δασκάλους και γονείς.
Ενημέρωσαν για τη διατροφική αξία των προϊόντων του αμπελιού, τις συνέπειες του αλκοολισμού ιδιαίτερα στους εφήβους και πρότειναν τρόπους πρόληψης. Επίσης πρότειναν την οινοποιία ως επαγγελματική διέξοδο των νέων.
Οικοδεσπότες ήταν οι "μαθητές-οινοπαραγωγοί", της Ε´ τάξης και εμψυχώτρια η "εκπ/κός-οινοποιός", Ματούλα Γιαννίτση-Γράππα.
Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν ο Δ/ντής Α/θμίας Εκπ/σης Ν.Ευβοίας κος Συρίμης, ο Σχολικός σύμβουλος κος Μητάκος, η υπεύθυνη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων κα Καλαμπαλίκη, η πρόεδρος Σχολικής επιτροπής Α/θμίας Εκπ/σης του Δήμου Χαλκιδέων κα Αιδίνη, η κα Καραπασχαλίδου, οι Δ/ντριες κες Φραντζεσκίδου και Γιαμαρέλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσια εδέσματα, που ως πρώτη ύλη είχαν προϊόντα του αμπελιού, με κρασί που εμφιάλωσαν οι μαθητές και ακολούθησε γλέντι με τραγούδια της "αμπέλου και του οίνου".