Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Επίσκεψη σε οινοποιείο

       Η  Ε Τάξη του 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, επισκέφθηκε στις 10/10/2012 το οινοποιείο «Αβαντίς» στο Μύτικα, στα πλαίσια προγράμματος με θέμα «Από την άμπελο στο αμπέλι και από τον οίνο στο κρασί».

      Αρχικά επισκεφθήκαμε τον αμπελώνα στο Μύτικα και μάθαμε τις φάσεις της καλλιέργειας του αμπελιού. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε και παρακολουθήσαμε όλα τα στάδια: το σταφύλι να γίνεται μούστος, να  αποθηκεύεται στις δεξαμενές, να ωριμάζει μέσα στα  δρύινα βαρέλια, να εμφιαλώνεται ,να αποθηκεύεται, να διαφημίζεται και να προωθείται στην αγορά.
      Ακόμη ενημερωθήκαμε για την παραγωγή καλλυντικών με πρώτη ύλη το σταφύλι.
     Τέλος στο γευσιγνωστήριο του οινοποιείου, μας έγινε επίδειξη του τρόπου ανοίγματος, δοκιμής αξιολόγησης και απόλαυσης ενός εμφιαλωμένου κρασιού και μάλιστα ελληνικού.
     Ευχαριστίες στην ιδιοκτήτρια του οινοποιείου κα Λέγκα-Μούντριχα, για την υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία. Της ευχηθήκαμε καλές σοδειές και την προσκαλέσαμε στην εκδήλωση και το γλέντι κρασιού που θα γίνει με το τέλος της σχολικής χρονιάς, με την ολοκλήρωση του προγράμματος.
     
                    Οι μαθητές της Ε τάξης και η εμψυχώτρια του προγράμματος
                                                                 Ματούλα Γιαννίτση-Γράππα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων