Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Τρύγος στην τάξη

      Οι μαθητές της Ε Τάξης του σχολείου μας, στα πλαισια του προγράμματος «Από την άμπελο στο αμπέλι και από τον οίνο στο κρασί» βίωσαν σε μικρογραφία τον τρύγο μέσα στην τάξη.
     Φορέσαμε όλοι τις ποδιές και τα γάντια μας, πήραμε «ροδίτη», αφαιρέσαμε τα κοτσάνια(τα οποία είναι τοξικά για το μούστο)και κρατήσαμε τις ρώγες.
Σε ένα σουρωτήρι, που υποκατέστησε το παλιό πατητήρι ή τη σύγχρονη μηχανή πολτοποίησης του σταφυλιού, πολτοποιήσαμε με τα δάχτυλά μας τις ρώγες και το μούστο που παράχθηκε τον αποθηκεύσαμε στο δοχείο βρασμού, μαζί με τα στέμφυλλα ώστε το κρασί μας να γίνει κόκκινο. Καθημερινά θα παρακολουθούμε το «βρασμό» του μούστου και θα κάνουμε τις παρατηρήσεις μας.¨Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός θα κάνουμε την «απολάσπωση» δηλαδή την μετάγγιση στο βαρέλι ωρίμανσης.

        Καλά κρασιά!!!!!!!!


Σημείωση: Την ίδια μέρα προσκαλέσαμε και τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας για να ους παρουσιάσουμε το μικρό μας οινοποιείο και να τους κάνουμε συνεργάτες μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων