Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Ευβοίας.

To Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδαγωγικής κ. Γ. Π. Μάρκου, μεταξύ των άλλων δράσεων που υλοποιεί στην Εύβοια, οργανώνει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας.


Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17-2-2012 και ώρα 4.00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Εισηγητές ήταν:
- η Ψυχολόγος κα Αρετή Κυπραίου με θέμα «Η Λειτουργία της ομάδας μαθητών στο σύγχρονο σχολείο ως τρόπος διαχείρισης των κρίσεων» και
- ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Παναγάκος με θέμα «Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση».

Το παρόν έδωσαν στην συνάντηση η Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κα Ελένη Παπαμήτσου και ο Συντονιστής του προγράμματος στην Εύβοια κος Βαγγέλης Χαϊνάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Γεώργιος Συρίμης και ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ν. Εύβοιας κ. Δημήτρης Μητάκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη των τακτικών επιμορφώσεων και την εξέλιξη των δράσεων του προγράμματος που υλοποιούνται στις σχολικές μονάδες παρέμβασης της Εύβοιας.

Στην επιμορφωτική συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Χαράλαμπος Κυράνας, η Γυμνασιάρχης του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας κα Βασιλική Κωνσταντινάκη, καθώς και περισσότεροι από 60 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας φρόντισαν για την άρτια οργάνωση, φιλοξενία και επιτυχία της συνάντησης.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων είναι το εξής:

2-3-2012 ώρα 4.00 μμ
4 ώρες με θέμα «Καλές πρακτικές διδακτικής»

9-3-2012 ώρα 4.00 μμ
4 ώρες με θέμα «Διαπολιτισμικές δραστηριότητες»

16-3-2012 ώρα 4.00 μμ
2 ώρες με θέμα «Portofolio» και 2 ώρες με θέμα «Η σχολική βία»

23-3-2012 ώρα 4.00 μμ
2 ώρες με θέμα «Διαφοροποιημένη διδασκαλία» και 2 ώρες με θέμα «Ο αναστοχαστικός δάσκαλος»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων