Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ζωγραφιές με έμπνευση μια συναυλία

 Την Παρασκευή 5/11/2021 τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με έργα του Νίκου Σκαλκώτα. Παρά τις αρχικές δυσκολίες, οι μαθήτριες και οι μαθητές ταξίδεψαν στον κόσμο της μουσικής και απόλαυσαν τις μελωδίες του Χαλκιδέου συνθέτη. Στη συνέχεια τα παιδιά της Γ΄ τάξης ζωγράφισαν και έγραψαν ένα γράμμα για τους/τις μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας. 









 Το γράμμα:

Χαλκίδα, 5/11/2021

Αγαπητοί και αγαπητές μουσικοί,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας καλέσατε στη συναυλία σας, γι΄ αυτό σας στέλνουμε τις ζωγραφιές που ζωγραφίσαμε για σας. Ακολουθήσαμε την καρδιά μας και βάλαμε χρώματα στην μουσική.

Η μουσική σας είναι απίθανη και όμορφη, οι μελωδίες σας είναι τέλειες μας κάνουν να νιώθουμε ήρεμα. Όταν σας ακούσαμε, νιώσαμε θαυμασμό για το πόσο καλά παίζετε μουσική. Μας εμπνεύσατε να μάθουμε κι εμείς μουσική.  Μακάρι όταν μεγαλώσουμε να μάθουμε κι εμείς τόσο καλά μουσική και να τραγουδάμε.

Ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε μελωδίες του Νίκου Σκαλκώτα και θέλουμε να ξανακούσουμε. Πρέπει να κάνετε κι άλλες συναυλίες μέσω του youtube για να σας βλέπουμε κι εμείς που είμαστε στη Χαλκίδα. 

Με αγάπη

Βαλεντίνα, Πελαγία, Γιάννης, Γιώργος, Ιωάννης,

Αριάδνη, Σαβίνα

Γ΄ τάξη 10ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων