Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Προφιτερόλ...για επιστήμονες

 Μαγειρική ή φυσική; Δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε και συνδυάσαμε και τα δύο.

Διαβάστε τη συνταγή για το προφιτερόλ που γράψαμε στο μάθημα της Φυσικής.

 

Συνταγή για ….επιστήμονες

Το προφιτερόλ με τα μάτια της φυσικής

 

Υλικά

100 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ

2,5 φλιτζάνια ζάχαρη στερεή

100 γραμμάρια κακάο στερεό και σε σκόνη

1  κουβερτούρα σε στερεή μορφή

1 ποτήρι αλεύρι στερεό και σε σκόνη

1 λίτρο υγρό που παράγουν οι αγελάδες

1 κουτάκι μικρό υγρή κρέμα γάλακτος

Λίγο λικέρ υγρό

 

Εκτέλεση

- Βάλτε τα στερεά υλικά (εκτός από την κουβερτούρα και τα μπισκότα ) σε ένα μπολ.

- Βάλτε το γάλα σε μία κατσαρόλα και ακουμπήστε την στο αναμμένο μάτι της κουζίνας. Αφήστε τη θερμότητα από το μάτι να ρέει στο γάλα και να το θερμάνει.

- Προσθέστε την κουβερτούρα στο γάλα και αφήστε την να μετατραπεί σε υγρό, δηλαδή να υπάρξει τήξη.

- Σταματήστε να δίνετε θερμότητα στο μείγμα και προσθέστε τα στερεά υλικά από το μπολ. Ανακατέψτε πολύ γρήγορα μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε σχεδόν στερεή μορφή.

- Προσθέστε και το λικέρ.

- Βάλτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και μετά στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να αποβάλει τη θερμότητά της.

- Σπάστε τα μπισκότα και στρώστε τα μέσα σε ένα μπολ. Από πάνω ρίξτε την κρέμα και αφήστε την να αποβάλει τη θερμότητά της για να σταθεροποιηθεί.

- Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει στερεή.

- Διακοσμήστε το μπολ με τη σαντιγί.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων