Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Πίσω στο νηπιαγωγείο….!!


Την Παρασκευή 29/03/2019 τα "Ρεύματα Εθελοντισμού" του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, επέστρεψαν πίσω στα θρανία του νηπιαγωγείου. Στο πλαίσιο δράσεων προώθησης της φιλαναγνωσίας και της συνέχισης της συνεργασίας μας με το Ειδικό Νηπιαγωγείο η Ε’ τάξη επισκεφτήκαμε το νέο κτίριο του σχολείου και αφού ξεναγηθήκαμε στον χώρο, γνωριστήκαμε με τα παιδιά και με το προσωπικό του σχολείου, που μας υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Στη συνέχεια, διάβασαν όλα μαζί τα παιδιά παραμύθια και έπαιξαν  παιχνίδια με κάρτες και παζλ.

Έπειτα, έγινε συζήτηση σχετικά με τους τρόπους που ο καθένας διαχειρίζεται τα συναισθήματά του καθώς επίσης και για τη σημασία της σωστής διατροφής. Τα παιδιά έγιναν «μικροί Πικάσο» πιάνοντας τα πινέλα και ζωγραφίζοντας πάνω σε καμβά ό,τι υπαγόρευε η φαντασία τους. Φυσικά δεν έλειψε και το ελεύθερο παιχνίδι, καθώς μετά τις ζωγραφικές τα παιδιά χαλάρωσαν παίζοντας στην κούνια, το τραμπολίνο και την «πισίνα με τα μπαλάκια»!
Τα παιδιά της Ε’ τάξης έδωσαν τις κάρτες, την ιστορία και την επιγραφή με γραφή Braille που είχαν φτιάξει για τα παιδιά του ειδικού νηπιαγωγείου, καθώς και ένα CD με ηχογραφημένα παραμύθια από τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας, προς ενίσχυση της ακουστικής βιβλιοθήκης. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου ανταπέδωσαν με μία κατασκευή με τουλίπες που έφερε την άνοιξη μέσα στην αίθουσα της Ε’ τάξης.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μία τόσο ωραία συνεργασία και γνωριμία δε θα μπορούσε να κλείσει αλλιώς παρά με αγκαλιές και υποσχέσεις «εις το επανιδείν».  Όπως πολύ χαρακτηριστικά είπαν όλοι οι μαθητές της πέμπτης: «η σημερινή εκδρομή μας άφησε στο μυαλό μόνο τη λέξη αγάπη».
Η δράση ήταν η εναρκτήρια της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού και πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μέρα παιδικού βιβλίου και την παγκόσμια ημέρα αυτισμού (2 Απριλίου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων