Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Βάζουμε φτερά στο γέλιο - Η παράσταση


"Οι δράσεις πολιτισμού είναι πολύ σημαντικές και διασκεδαστικές για μας, τα Ρεύματα Εθελοντισμού", έγραψαν οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας και έκαναν τα λόγια τους πράξη. Δήλωσαν συμμετοχή στο 4ο μαθητικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος, που υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και του Μη Κερδοσκοπικού Φορέα "Επισκήνιο" και σκοπό έχει την ανάδειξη του Αρχαίου θεάτρου Αχαρνών.


   Τα παιδιά των Γ1 και Δ΄ τάξεων παρουσίασαν στις 28 Μαρτίου το έργο τους "Βάζουμε φτερά στο γέλιο", μία παράσταση την οποία αρχικά είχαν σχεδιάσει να παίξουν τον Μάιο στην πόλη της Χαλκίδας, για να ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους, καθώς και τη βιβλιοθήκη του Ειδικού Νηπιαγωγείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους, η οποία περιελάμβανε αυτοσχεδιασμούς, ζωντανή μουσική και χειροποίητα κοστούμια.

  Περισσότερο από όλα ευχαριστήθηκαν  την εμπειρία (είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας λαμβάνει μέρος σε έναν τέτοιο θεσμό), ενώ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν πόσο σημαντικό είναι γι΄αυτούς να συμμετέχουν στην ανάδειξη ενός αρχαιολογικού χώρου και έξω από τη γειτονιά τους. Απέδειξαν  ότι η δέσμευσή τους για την διάσωση και την ανάδειξη του πολιτισμού συνοδεύεται με σειρά δράσεων, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα (κατασκευή τρισδιάστατων μακετών, δημιουργία φυλλαδίων και μικρών βιβλίων, παραστάσεις και διαδραστικές παρουσιάσεις. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων