Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Νοιάζομαι και Δρω - Επίσκεψη αρχαιολόγου

    Στις 6 Απριλίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η αρχαιολόγος Αμαλία Καραπασχαλίδου. Όλοι οι μαθητές γίναμε μικροί δημοσιογράφοι και της πήραμε συνέντευξη . Κάναμε ερωτήσεις σε σχέση με το επάγγελμά της και τις  δυσκολίες του καθώς και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή. Κάναμε ερωτήσεις για όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί μία ανασκαφή καθώς και για τη διάρκειά της. Μιλήσαμε για τα μέρη στα οποία έχει κάνει ανασκαφή.




 Πιο συγκεκριμένα και ειδικότερα εστιάσαμε την προσοχή  μας στη Χαλκίδα στην περιοχή  γύρω απ'  το δέκατο  δημοτικό σχολείο. Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Πήραμε πολλές πληροφορίες  για την αρχαία πόλη της Χαλκίδας. Μάθαμε από που   πήρε το  όνομά της  και για όλα τα εργαστήρια  που υπήρχαν  στην περιοχή.  Οι μαθητές της Πρώτης συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας τις δικές τους απορίες.
       Κλείνοντας  η συζήτηση με  την  αρχαιολόγο  ήταν πολύ ευχάριστη  και μας  βοήθησε να καταλάβουμε και να αναπαραστήσουμε με τον νου μας πώς  ήταν η γειτονιά μας στα αρχαία χρόνια.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων