Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Δρώμενα με φιλοζωικά και ζωοφιλικά μηνύματα



Το μεσημέρι της Κυριακής 21/12/2014, στον πεζόδρομο της οδού Αβάντων, οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας, παρουσίασαν δρώμενα με φιλοζωικά και ζωοφιλικά μηνύματα.
Πέντε ιστορίες και ένα γράμμα, δραματοποιημένα σε παντομίμα από τους μαθητές και με αφηγήτρια την εκπ/κό Φ.Αγωγής Ματούλα Γιαννίτση_Γράππα ζωντάνεψαν τις σκέψεις των μικρών παιδιών σχετικά με τα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα. Επίσης, λειτουργώντας διαδραστικά, όσα παιδιά παρακολούθησαν τα δρώμενα κι επιθυμούσαν, ζωγράφισαν το αγαπημένο τους κατοικίδιο και οι ζωγραφιές τους στόλισαν τα ταμπλό μας.
          Η ομάδα των παιδιών συνεργάστηκε με τους «Εθελοντές αδέσποτων Χαλκίδας», ώστε να μπορέσουν οι δράσεις τους να βγουν έξω από το στενό πλαίσιο του Σχολείου μας. Οι εθελοντές πρόσφεραν κονκάρδες, ενημερωτικά φυλλάδια και μπισκοτένια ζωάκια στους περαστικούς  που, έστω και για λίγο, στάθηκαν και παρακολούθησαν τις δράσεις μας.
Σύντροφοι σε όλη αυτή τη δράση, ήταν η υιοθετημένη σκυλίτσα του Σχολείου μας, η ‘Μπουμπού», τα στειρωμένα αδέσποτα του κέντρου της Χαλκίδας αλλά και δυο σκυλάκια με «ειδικές ανάγκες», από ατυχήματα, τα οποία διασώθηκαν και επιβιώνουν, χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών αδέσποτων.
Πιστεύουμε ότι ο στόχος μας επιτεύχθηκε. Ακούστηκε η παρακλητική φωνή των ζώων για βοήθεια, ευαισθητοποιήσαμε αρκετά παιδιά και ενημερώσαμε τους ενήλικες, που η καρδιά τους ήταν ανοιχτή. Οι μαθητές μας κατανόησαν, κάτι που μακάρι να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι μόνο με τον εθελοντισμό, μπορούν να λυθούν προβλήματα, που η πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει.Γιατί εθελοντισμός σημαίνει ανιδιοτελής προσφορά, χωρίς προσωπική προβολή.
Μετά από το πρώτο αυτό δειλό βήμα, αναθαρρήσαμε και ελπίζουμε ότι, πιο εμπλουτισμένα τα δρώμενα αυτά, σε συνεργασία με τους ακούραστους και ευαίσθητους «Εθελοντές αδέσποτων Χαλκίδας», θα τα παρουσιάσουμε στην πόλη μας με νέες δράσεις.

Και το μήνυμα της ημέρας:

«Σώζοντας ένα ζώο, δεν αλλάζεις τον κόσμο, όμως ο κόσμος για το ζώο αυτό θα αλλάξει για πάντα…..»!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024