Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Το ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Την Πέμπτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία της αρχαιολόγου κας Αμαλίας Καραπασχαλίδου, σχετικά με το ιερό της Αρτέμιδος στην Αυλίδα.
Την πρόσκληση είχαν απευθύνει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Πολιτιστικού Εργαστηρίου ΕΔΑΜ του σχολείου μας, στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας "Για μιαν Ελένη" που εκπονούν φέτος με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό κα Μαμασούκα.
Η κα Καραπασχαλίδου παρουσίασε στα παιδιά φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού,  τους μίλησε για την ιστορία του και τις ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν εκεί και συζήτησε μαζί τους τις απορίες τους. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν στις πηγές που τους παρουσιάστηκαν τόσο τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής όσο και τους μύθους και τα πρόσωπα (Τρωικός πόλεμος, θυσία Ιφιγένειας, η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων κλπ), τα οποία είχαν συναντήσει στη διάρκεια του προγράμματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων