Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Παρασκευή βάλσαμου


    Οι “βοτανολόγοι” της Δ' τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος που πραγματοποιούν, με θέμα “Ελληνικά αγριολούλουδα και βότανα”, παρασκέυασαν και εμφιάλωσαν βάλσαμο.

    Μέσα σε βιολογικό ελαιόλαδο, έριξαν το βότανο βάλσαμο(ή υπερικό), με επιστημονική ονομασία, hypericum perforatum. To βότανο αυτό έχει αντικαταθλιπτηκές ιδιότητες αλλά η κυριότερη θεραπευτική του δράση αφορά τις δερματοπάθειες, τα εγκαύματα και τα τραύματα. Άλλωστε ο σοφός λαός μας λέει: “βάλσαμο στην ψυχή μου είναι τα λόγια σου” , θέλοντας να τονίσει έστω και μεταφορικά την ευεργετική δράση του βάλσαμου.
    Η παραγωγή αυτή θα τοποθετηθεί στο κατάστημα βοτάνων που οι μαθητές έχουν αρχίσει να δημιουργούν, με την καθοδήγηση της εκπ/κού Φ.Αγωγής Ματούλας Γιαννίτση-Γράππα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων