Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

"Ο πιγκουίνος, ο πρωταθλητής", ένα παραμύθι από την Α΄ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο της επαναληπτικής διδασκαλίας των δίψηφων συμφώνων τσ, τζ, γκ, γγ συνέθεσαν ένα δικό τους παραμύθι. Αρχικά πρότειναν λέξεις που περιείχαν τα δίψηψα σύμφωνα. Έπειτα αποφάσισαν για την πλοκή του παραμυθιού και κατέγραψαν τις ιδέες τους. Τέλος, οργάνωσαν τις προτάσεις τους, έκαναν τις απαραίτητες συντακτικές διορθώσεις και εικονογράφησαν το παραμύθι. Διαβάστε το τελικό κείμενο των παιδιών:



Ο πιγκουίνος, ο πρωταθλητής
Κάποτε ζούσε στο Νότιο Πόλο ένας πιγκουίνος που τον έλεγαν Τζάτζα. Μια μέρα καθόταν κοντά στο τζάκι, όταν άκουσε ένα «τοκ τοκ» στο τζάμι.
-Ποιος είναι στο τζάμι; ρώτησε ο Τζάτζα.
- Εγώ είμαι ο φίλος σου, ο καλικάντζαρος και θέλω να σου δώσω μια αγγελία για κάποιους αγώνες κολύμβησης.
Ο πιγκουίνος άνοιξε το παράθυρο και πήρε την αγγελία. Αποφάσισε να πάει στους αγώνες κολύμβησης.
Άρχισε να κάνει γυμναστική στο γκαράζ. Πήρε δύο κατσαρόλες, έβαλε μέσα πέτρες και τις έκανε βαράκια. Πήγε μετά στο χαλάκι πάνω στον πάγκο και έκανε κοιλιακούς και ραχιαίους.
Πριν τους αγώνες έκανε καλή διατροφή. Έτρωγε μελιτζανόπιτες, φρουτοσαλάτα, παστίτσιο και ψαρόσουπα με παντζάρια. Έτρωγε τζατζίκι και έπινε ζεστό γάλα στο φλιτζάνι.   
Έφτασε η μέρα που θα πήγαινε στους αγώνες. Πριν πάει στους αγώνες χτενίστηκε με την τσατσάρα και φόρεσε τις φόρμες που του χάρισε το τζιτζίκι.  Μετά πήγε στους αγώνες, βούτηξε στο νερό και κολύμπησε πολύ γρήγορα. Κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο.
Όταν τελείωσε ο αγώνας, επέστρεψε στο σπίτι του. Έβαλε τις πιτζάμες του και κάθισε μπροστά στο τζάκι. Έφτιαξε ένα τσάι του βουνού και πήρε να φάει ένα γλειφιτζούρι  για να ξεκουραστεί.  Το βράδυ κοιμήθηκε χαρούμενος με το μετάλλιο αγκαλίτσα




Φωτογραφίες του μαθήματος:


 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων