Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Πετώντας για την ειρήνη!



Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στο θέατρο Παπαδημητρίου τη θεατρική παράσταση "Πετώντας για την ειρήνη". Μία παράσταση που διασκέδασε, συγκίνησε αλλά και προβλημάτισε τα παιδιά.


Περίληψη έργου (πηγή: http://lotinosilios.gr)
Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.
Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει  τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία.
Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της.
Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο.
Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί.
Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί τον Σπίθα και να μιλήσει.
Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.
Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας. Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.
Τα παιδιά αποφασισμένα, τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:
Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πάλι πίσω στη γη.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024