Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Η εφημερίδα,η μηλιά και το σπαθί του πρίγκιπα



Τα πρωτάκια του σχολείου μας με περηφάνια σας παρουσιάζουν το πρώτο τους παραμυθάκι!
 Τις προηγούμενες μέρες τα παιδιά της Α΄τάξης έγραψαν και εικονογράφησαν το παραμύθι «Η εφημερίδα, η μηλιά και το σπαθί του πρίγκιπα.»
Αφορμή στάθηκε το κολάζ της αλφαβήτας, και το παιχνίδι των προτάσεων που έπαιζαν από την αρχή της χρονιάς στην τάξη. Το παιχνίδι έχει ως εξής: Ένας μαθητής επιλέγει ένα γράμμα και οι υπόλοιποι διαλέγουν από το κολάζ μια λέξη που να αρχίζει από το γράμμα αυτό. Έπειτα προσπαθούν να γράψουν μια ωραία πρόταση.   
   Αυτή τη φορά, τα παιδιά διάλεξαν τις λέξεις: εφημερίδα, υπολογιστής, βελανίδι, φίδι, λουλούδι, μήλο, κάγκελα, θάλασσα, σπαθί, δώρο και ζάρια. Με τις λέξεις αυτές έγραψαν τις προτάσεις τους, τις διάβασαν και προσπάθησαν να τις ενώσουν προκειμένου να δημιουργήσουν μια ιστορία, ένα παραμύθι. Αφού ολοκλήρωσαν το παραμύθι,  τους δόθηκε το κείμενο εκτυπωμένο για  να το εικονογραφήσουν.  
Η εικονογράφηση έγινε σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο δόθηκαν στους μαθητές εικόνες σχετικές με το κείμενο. Τα παιδιά  χωρισμένα σε τρεις ομάδες έπαιξαν ένα παιχνίδι κατανόησης κειμένου. Προσπάθησαν να αντιστοιχίσουν τις εικόνες με το κείμενο της κάθε σελίδας του παραμυθιού. Κόλλησαν τις εικόνες στη σωστή θέση, ξεκίνησαν να τις χρωματίζουν αλλά και να σχεδιάζουν το περιβάλλον της κάθε εικόνας.
Η δημιουργία του παραμυθιού: 

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι ολοκληρωμένο εδώ:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων