Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ομιλία της κας Αμαλίας Καραπασχαλίδου στο σχολείο μας

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές  και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας τη Δευτέρα 4/3/2013 με ομιλήτρια την αρχαιολόγο και πρ. προϊσταμένη της ΙΑ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ευβοίας, κα Αμαλία Καραπασχαλίδου.
Την πρόσκληση απηύθυναν οι μαθητές της Στ΄ τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζούμε τα μνημεία», το οποίο εκπονούν το τρέχον σχολικό έτος. Θέμα τής ομιλίας ήταν η ιστορία των ανασκαφικών χώρων που υπάρχουν στη συνοικία μας. Η κα Καραπασχαλίδου έδειξε στους μαθητές φωτογραφίες των σωστικών ανασκαφών που είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προσωπικό της αρχείο. Έπειτα, απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών.
Σε συνέχεια της ομιλίας, την επόμενη Δευτέρα, 11/3/2013, η κυρία Καραπασχαλίδου επισκέφθηκε εκ νέου το σχολείο. Μαζί με τους μαθητές της Στ΄, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος, κα Μαγδαληνή Μαμασούκα, την εξωτερική συνεργάτιδα, manager πολιτιστικής κληρονομιάς κα Χριστίνα Αθανασίου και το δάσκαλο της τάξης, κο Γιώργο Φαρακλιώτη επισκέφθηκαν τους χώρους για τους οποίους είχαν μιλήσει στην προηγούμενη συνάντησή τους. Με αφετηρία το χώρο της ανασκαφής του σχολείου μας και τέρμα την ανασκαφή του ΚΤΕΛ Ευβοίας, τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα μεγάλο περίπατο στη γειτονιά τους, γνώρισαν την ιστορία της και είδαν υπό ένα διαφορετικό πρίσμα το χώρο, στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν.